Pressbilder

Höger/ctrl-klicka och välj “Spara länk som…” för att ladda ner bilderna. Ange fotografens namn vid publicering.

PRESSTEXT 

Kritikerhyllade publikfavoriten Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu. Hans sommarprat i Sveriges radio 2016 är ett av de mest bejublade programmen. Här är några av alla fantastiska omdömen;

“Däremellan dunkar känslorna nästan genom bröstkorgen. Emil Jensen släpper sin poetiska persona och går rakt på sak, ger en kärleksförklaring till sin bortgångna storasyster Anna. Varje stavelse bränner till bakom ögonlocken.”

– Patrik Lundberg, Aftonbladet, i sin recension med rubriken “Vackrare än så här blir det kanske inte”

“Det är en perfekt balanserad berättelse, en blandning av komik, tragik, kärlek och samhällskritik.”

– Fanny Wijk, GP i sin recension med rubriken “En perfekt balanserad Emil Jensen”

Lyssna på Emil Jensens sommarprogram här:  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/747743?programid=2071

Emil Jensens liveframträdanden har ofta beskrivits som just sommarprat på scen – där han varvar sin musik med personliga mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir.

I höstas släpptes singeln ”Kolla på film”, en duett med Iiris Viljanen. Ett smakprov från senaste skivan som kan vara pophistoriens första möte mellan finlandssvenska och skånska.

Lyssna på den nya låten här;  https://open.spotify.com/track/7E7FaRhJUwfxyG4dYBNDNE

 

När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.

Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han duckar aldrig för svåra ämnen, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset och just nu är han Artist in residence på Vara konserthus.

I Emil Jensens band ingår;

Anna Dager – cello

Hanna Ekström – violin

Fredrik Myhr/Magnus Olsson – trummor och slagverk

Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid. (Ur motiveringen till Frödingpriset)

 

United Stage Artist

Pange Öberg, turnéproducent

pange@unitedstage.se, 0708-464633

www.unitedstage.se

 

Press/media/intervjuer:

Ebba Lindqvist PR

Jennie Hirvasoja

jennie@ebbalindqvist.se, 0761-17 21 73

 

Skivbolag

Adrian Recordings, Magnus Bjerkert

magnus@adrianrecordings.com, 0709–20 38 53

www.adrianrecordings.com