Pressbilder

Höger/ctrl-klicka och välj “Spara länk som…” för att ladda ner bilderna. Ange fotografens namn vid publicering.

UNITED STAGE PRESENTERAR:

Emil Jensen – Sånger och snack (som lyktor i mörkret) 2023-24

En upprymmande upplevelse med en av Sveriges mest lysande scenkonstnärer.

Alla som sett Emil trollbinda sin publik genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på album, ”Än susar skogen – sånger och snack”, ett temaalbum om biologisk mångfald, som är både skiva och bok. I samband med detta gör han föreställningen där han blandar material från albumet med både nyskrivet och urval från sin låtskatt.  

Under de senaste åren har Emil turnerat med sina säregna föreställningar för fullsatta hus genom hela landet – på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr. Sommaren 2022 gjorde Emil en uppmärksammad klimatturné genom Sverige, helt och hållet per cykel. 400 mil med gitarren i lådan, solcellspanel på pakethållaren och 36 uppträdanden med succéföreställningen ”Än susar skogen”. En egensinnig men stenhårt konkret manifestation för hållbarhet, fred och det snillrika livet på jorden.

Få artister har förmågan att närma sig de svåraste frågorna och hela tiden hitta vändningarna och komiken i allvaret och lyckas gjuta både kraft, tröst och engagemang i publiken i en tid när det behövs som allra mest.

För att förstå Emils mångsidighet som artist ger utmärkelserna han fått en viss inblick, han har fått Gustav Fröding-priset för sin lyrik, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, Karl-Gerhard-priset för sina shower, mängder av miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.

Han har gjort flera hyllade sommarprat och vinterprat i Sveriges radio, där han också hörs återkommande som kåsör i Godmorgon, världen och Tankar för dagen.

Allt detta tillsammans skapar det uttryck som blivit hans helt egna, där publik och lyssnare kastas mellan melankoli och hopp, allvarliga globala ämnen och komiska personliga berättelser, i en blandning som inte lämnar någon oberörd.

Bokning: United Stage Artist

Pange Öberg, turnéproducent

pange@unitedstage.se, 0708-464633

www.unitedstage.se

Press/media/intervjuer:

Liza Berthelsen 070-224 40 63

liza@lizab.se

Skivbolag

Adrian Recordings, Magnus Bjerkert

magnus@adrianrecordings.com, 0709–20 38 53

www.adrianrecordings.com