“En gemensam galning” innehåller 8 spår som alla är producerade tillsammans med mitt kära band – Hanna Ekström, Anna Dager, Magnus Olsson och även Daniel Bengtson som också spelat in skivan i Studio Rymden under certifierat mysiga förhållanden. Gästsjunger gör Anja Bigrell. Låtarna på denna skiva är också den musikaliska grunden i föreställningen “En gemensam galning”.

Om du inte står för något faller du för allt

Samlingsskiva med den alldeles nya låten “Saknar du mig?”, en nyinspelning av “Inte vackrast i världen” och en ny version av “Radioaktivitet”. När vi skulle samla ihop låtarna försökte vi utgå mer från vilka som nått in än vilka som nått ut. Tillsammans med skivan finns boken med samma namn – med alla texter, noter, bilder, kommentarer till låtarna, pyssel och mellansnackstexter och annat.

I det nya landet

“I det nya landet” spelade vi in i Viklau på Gotland med Tobias Fröberg som producent, Fredrik Myhr som slagverkare, Edda Magnason som gästsångerska på några av låtarna, Klara Söderberg som duettpartner i “Radioaktivitet” och Johan T Karlsson som refrängsångare tillsammans med Edda i “Fått nåt i ögat”. På sista låten “Vi” gästar Klubbkören. Fröbergs första idé var att jag skulle spela alla instrument själv utom trummor, därför kändes det bra att istället ha många vänners och gästers röster, inte minst med tanke på skivans tematik.

Rykten

På Rykten försökte jag förena de elektroniska inslagen på de första skivorna med det mer akustiska på de senare. Trummaskin och oboe på en låt, skrivmaskin och spikpiano på en annan. När vi gjorde omslaget blev jag utkörd till en öde ö och skulle fotas från vattnet. Slivka, Westrup och Edda fick motorhaveri, försvann ut i havet och jag stod kvar i oktobernatten. Jag har kommit tillbaka nu. Singelomslaget till “Lite väl John och Yoko” är från när Slivka och Edda förbereder fotoshooten.

Emil Jensen

Skivan som släpptes september 2008 är självbetitlad. Den första EPn jag gjorde hette ju “Jag har splittrats” så kanske har jag helt enkelt återförenats här. Producent var Lars Halapi som också spelar en hel del gitarr på skivan, Edda Magnason gästade på röst, Tomas Ebrelius spelar en hel del stråk och såg. Den är inspelad lite mer live än de tidigare i ett försök att fånga närvaron i låtarna. Det lät pretentiöst. Men att spela in en skiva är pretentiöst. Så vad ska en göra? För en vill ju spela in skivor.

Orka då

Orka då släpptes 3 maj 2006. Skivan tillägnar jag förstås min älskade syster Anna som orkade nästan allt. Marcus Cato har varit med och skrivit en del av musiken och spelar flera instrument, Edda Magnason sjunger på flera av låtarna och Johan T Karlsson, demonproducenten från Hässleholm, har producerat. Albin Lundmark och Paul Ström har gjort omslaget. Alla andra fantastiska medverkande hyllas i konvolutet.

Kom hem som nån annan

Kom hem som nån annan släpptes 27 oktober 2004. Även här var Cato med och skrev, arrade och spelade, JTK producerade och Albin och Palle gjorde omslaget där jag blir jagad av ett gigantiskt rosa tygstycke genom södra Sverige.